Referenties

PostNL en WVS-groep slaan handen ineen bij opstart nieuw depot in Breda

"Naast Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen kijken we uiteraard wel naar een goede prijs-kwaliteit verhouding. In het geval van WVS-groep was ook dit prima in orde”.

Dat een bewuste keuze om samen te werken met SW-bedrijven zich uitbetaald, bewijst de jarenlange samenwerking tussen PostNL Pakketten en WVS-groep. Deze samenwerking kreeg onlangs een volgende impuls vanuit een splinternieuw depot in Breda. Tienduizenden pakketten vinden vanuit deze indrukwekkende locatie hun weg naar klanten in alle hoeken van Brabant. Naast de vestiging in Breda, waar sorteren en distribueren in één efficiënt traject zijn ondergebracht, worden in Nederland nog 17 vergelijkbare depots geopend. WVS-groep werkt met dertig mensen in de ‘opvoerploeg’ en is op 18 september jl. gestart met het uitrijden van de pakketten vanuit Breda.

WVS-groep verzorgt het complete pakket!

Voor Shahrzad Winkel-Khalili depotmanager PostNL Pakketten in Breda, was de keuze voor WVS-groep bijna vanzelfsprekend: “PostNL is één van de grootste werkgevers in Nederland en heeft vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid al jaren goede contacten met SW-bedrijven. Naast Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen kijken we uiteraard wel naar een goede prijs-kwaliteit verhouding. In het geval van WVS-groep was ook dit prima in orde”. Waar de medewerkers van WVS-groep het sorteren en uitrijden van de pakketten eerst vanuit de eigen WVS-locatie in Roosendaal verzorgden, zijn ze vanaf eind juli naar Breda verhuisd. In alle vroegte vertrekken de dertig medewerkers om vervolgens in een ochtend 24.000 pakketten ‘op te voeren’. Dit betekent het plaatsen van de pakketten op het ingenieuze stelsel van lopende banden. Behalve het tempo moet hier tevens de plaats van de barcode op de pakketten secuur in de gaten worden gehouden.

Spannende start
Een nieuwe omgeving, nieuwe collega’s en nieuwe werkzaamheden; voor iedere medewerker is zo’n verandering van werk en locatie spannend en dat geldt zeker voor de WVS-medewerkers. Waar vele bedrijven die samenwerken met WVS-groep de hoge motivatie en standvastigheid van deze groep medewerkers onderschrijven, is het ook bekend dat de start altijd wat extra aandacht verdient. PostNL Pakketten liet zien het maatschappelijk ondernemerschap serieus te nemen en had hier dus rekening mee gehouden: “We zijn begonnen met een eigen opleidingsteam dat intensief aan de slag ging met de WVS-groep mensen. Met beeldmateriaal en duidelijke voorbeelden hebben we de medewerkers goed voorbereid op de werkzaamheden.” aldus Shahrzad.

Enthousiast team
Door de goede voorbereiding van beide partijen was er geen sprake van een valse start. Integendeel, de vereiste aantallen werden direct al behaald. De dertig medewerkers van WVS-groep zijn afkomstig van verschillende interne afdelingen en zijn door strakke sturing op arbeidsontwikkeling allemaal voorbereid op het werken buiten de muren van de organisatie. Vanaf 18 september heeft WVS-groep een groot deel van het sorteer- en distribueerproces zelf in handen gekregen, toen de chauffeurs van WVS-groep zich bij hun collega’s van de opvoerploeg in Breda voegden. Aan de ene kant van de immense hal staan dan de collega’s die de pakketten sorteren en opvoeren en aan de andere kant de chauffeurs die hun bussen inladen om alle pakketten daarna in de regio te bezorgen. Niet alleen de medewerkers van WVS-groep en de werkleiding zijn trots op de verrichtingen van de opvoerploeg. Ook René de Krom, die als Senior Procesmanager Parcels van Post NL Pakketten al jaren intensief contact heeft met WVS-groep, is trots: “Ik ben erg blij dat we onze samenwerking hebben voortgezet en er op een zeer korte termijn zo’n enthousiast team op de been is gebracht”.

Zakelijke vraag?

Bel of mail Businesspost!

0165-822740

Klik hier om ons te mailen!