Weblogs

Internationale Dag van de Post

04 oktober 2017

Maandag 9 oktober is het weer Internationale Dag van de Post. ‘Wat?’, hoor ik je denken. ‘Nóg nóóit bij stil gestaan’. Ok, hoog tijd dan! Het is een dag waarop er stil wordt gestaan bij alles wat er bij post komt kijken. Van post als instituut tot alle medewerkers die betrokken zijn bij de totstandbrenging van postbezorging. Het lijkt me wel toepasselijk om stil te staan bij postbezorging en te vertellen wat post betekent voor mij.

Oorsprong

Internationale Dag van de Post, World Post Day in het Engels, werd in 1969 in het leven geroepen door de Universal Postal Union met het doel om mensen bewust te maken van de rol van post in het leven van mensen en bedrijven. Op deze dag worden over heel de wereld o.a. nieuwe producten en diensten op het gebied van post geïntroduceerd en open dagen gehouden bij postcentrums en postmuseums. De Universal Postal Union zet het bewustzijn verder kracht bij door middel van een poster elke drie jaar.
 
World Post Day Poster

Post verandert

Ondanks het feit dat fysieke (brief)post elk jaar afneemt, zijn er steeds meer mensen die de waarde van fysieke post erkennen. In deze tijd van snelle technologische ontwikkelingen is de ervaring van het krijgen van een handgeschreven brief een welkome afwisseling. Wat gewonnen wordt aan snelheid van overdracht van de boodschap, wordt verloren aan gevoel bij het sturen en ontvangen van de boodschap. Het feit dat iemand meer tijd heeft besteed aan de boodschap is een belangrijke reden waarom je er meer waarde aan hecht. Er zijn genoeg voorbeelden te vinden op het internet die dit beamen. Neem eens een kijkje op de site van de Postfabriek. Erg leuk!
Daarnaast zitten veel mensen tegenwoordig te wachten op hun pakketjes die door pakketbezorgers thuis wordt gebracht. Ook dat is natuurlijk postbezorging. Waar de briefpost afneemt, is er geen rem op de pakketpost.

Wat betekent post voor mij?

Post gaat zoals al gezegd om het overbrengen van een boodschap. Zelf word ik vrolijk van een handgeschreven brief of kaartje. Dat iemand die moeite heeft genomen doet me veel. Of als het boek dat ik  besteld heb door de brievenbus valt. Daarnaast betekent het voor mij ook mijn brood natuurlijk. Ik werk al sinds de oprichting van Businesspost (2006) met veel plezier als accountmanager. Ik ben dus elke dag bezig met post. En ik krijg er nog steeds enorm veel energie van! Maar misschien nog wel het meest ervaar ik een gevoel van trots (als ik aan post denk). Trots op onze bezorgers die echt hard werken om hun routes te rijden, met weer en wind. En ook op alle medewerkers die achter de schermen hun stinkende best doen om een goede postbezorging mogelijk te maken. Alhoewel Businesspost geen particuliere briefpost (consumentenpost) bezorgt, zijn onze postbezorgers en medewerkers achter de schermen dag en nacht hard bezig met het rondbrengen van de post van bedrijven en organisaties. De Internationale Dag van de Post is dan ook een mooi moment om stil te staan bij onze onderbelichte krachten.

Agmaja

Agmaja Kolman

 

 

Agmaja Kolman
Accountmanager Businesspost


T:  0165-822740
M: 06-52697214
E: agmaja@businesspostwestbrabant.nl

Plaats hier uw reactie

Recente reacties

  • Test 123
    03-10-2017
    T Tester