Weblogs

Wat zijn de voordelen van koeriersdiensten en wat zijn de kosten?

02 november 2018

Het regelen van koeriersdiensten is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij het maken van je to do-lijstje. Toch kan het een heel gedoe zijn om iets te verzenden en dus kostbare tijd opslokken. Een van de werkzaamheden waarmee zakelijke postbedrijven klanten ontzorgen, zijn koeriersdiensten. Ik leg je graag uit hoe het precies werkt en wat de voordelen ervan zijn.

Koeriersdiensten

 

Hoe werkt het?

Als ondernemer, werkgever of medewerker heb je natuurlijk je standaard dagelijkse post die verstuurd moet worden. Soms zijn er echter bepaalde brieven, documenten of pakketjes die iets meer aandacht nodig hebben. Het is dan belangrijk dat de geadresseerde het document of pakketje persoonlijk overhandigd krijgt. En soms binnen een relatief korte tijd. Als verzender kun je daarnaast behoefte hebben aan bewijs van ontvangst. Je kunt dan gebruikmaken van koeriers. Zij zorgen ervoor dat al deze zaken afgehandeld worden. Jij hebt er dan verder geen omkijken naar. Mooi toch?

Concreet gaat het als volgt: het document of pakketje wordt door de koerier opgehaald bij de verzender. De koerier vervoert het document of pakketje naar de ontvanger. Deze tekent voor ontvangst. Het ondertekende formulier wordt ingescand en teruggestuurd naar de opdrachtgever.

Wat voor soort post wordt er met koeriersdiensten bezorgd?

Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt vervoerd. Ik geef hier als voorbeeld brieven en documenten. Maar ook bij bijvoorbeeld het vervoer van medicijnen (zoals baxterrrollen/medicijnrollen) is het belangrijk dat de opdrachtgever garantie heeft dat het pakketje is afgeleverd. Voor een koerier maakt het niet uit of het om het vervoeren van kratten fruit, interne ordners of vertrouwelijk brieven gaat; elk item wordt met de uiterste zorg vervoerd en geleverd.

Wat kosten koeriersdiensten?

De prijzen voor koeriersdiensten verschillen per zakelijk postbedrijf. Een zakelijk postbedrijf werkt met standaard tarieven. Deze zijn meestal te vinden op de website van het zakelijk postbedrijf.

Voor welke bedrijven zijn de koeriersdiensten interessant?

Eigenlijk voor alle organisaties en bedrijven. Vooral als je bevestiging wil krijgen dat de geadresseerde de brief of het pakketje daadwerkelijk heeft ontvangen, is het verstandig om koeriersdiensten in te schakelen.

Wat zijn de voordelen van koeriersdiensten?

Het grootste voordeel is de garantie van aflevering. Doordat je een bevestiging van ontvangst vraagt van de geadresseerde, ben je ervan verzekerd dat de brief of het pakketje ook echt persoonlijk is overhandigd. Daarnaast komt er ook een stuk ontzorging bij kijken. Omdat onze medewerkers de post bij je komen ophalen heb je er verder geen omkijken naar. Om een mooi voorbeeld van speciale aandacht te noemen: laatst hadden we een klant die via standaard post een aangetekende brief had verstuurd. De brief moest die dag bij een persoon worden afgeleverd. Echter, bij de eerste poging de brief aan te bieden bleek de persoon niet aanwezig. De klant belde ons op met de vraag of wij wat konden betekenen. De brief werd nog eens klaargelegd. Wij hebben hem opgehaald, wederom aangeboden na kantoortijden en deze keer deed de geadresseerde gelukkig wel open. Er werd getekend voor ontvangst, wij hebben dit bewijs ingescand en diezelfde avond naar de klant gemaild. Bij een zakelijke postbedrijf met korte lijnen kom je zo een heel eind!

Kortom...

Je kunt heel wat tijd en kosten besparen door het koerierswerk uit handen te geven. De kosten van het koerierswerk verschillen per zakelijk postbedrijf, dus het kan geen kwaad om de prijzen op te vragen.

Ten slotte wil ik nog aangeven dat we bij Business Post zo open mogelijk willen zijn over onze prijzen. Ik ben meestal direct in mijn benadering en probeer met klanten een vertrouwensband op te bouwen. Dat gaat beter als we eerlijk zijn. Je kunt de prijzen die we rekenen vinden op onze website.

Agmaja Kolman

Plaats hier uw reactie