Nieuws

Pilot buurtpreventie gaat van start

02 november 2015

Woensdag 28 oktober jl. was de officiële kick off van de pilot buurtpreventie, een pilot waarbij medewerkers van pakketpost van WVS-groep Businesspost en groenmedewerkers in de wijk Burgerhout een bijdrage leveren om de veiligheid in de buurten in Roosendaal te verbeteren.

De pilot is onderdeel van een samenwerking tussen gemeente, politie en andere instanties.

Wat doen onze medewerkers?

Medewerkers van pakketpost van WVS-groep Businesspost en wijkteam van groenvoorziening Burgerhout krijgen in het kader van buurtpreventie geen officiële bevoegdheden. Ze werken normaal hun routes af en tijdens deze rondes helpen ze de buurten veiliger te maken door te kijken en observeren. Mochten ze verdachte situaties, personen of andere zaken tegenkomen, dan wordt dat gemeld aan een coördinator bij pakketpost, die als contactpersoon geldt voor de betreffende organisaties, zoals de politie en gemeente. In geen geval zullen de medewerkers dus zelf het heft in eigen handen nemen.

Medewerkers van pakketpost kregen eerder dit jaar al tijdens voorlichtings- en instructiebijeenkomsten uitleg van de politie waar ze op kunnen letten en hoe ze verdachte situaties en personen kunnen herkennen en doorgeven.

Woensdag 28 oktober

Woensdagochtend werd de pilot officieel gestart met een toespraak van wethouder Hans Verbraak en Algemeen Directeur Jos Koopman. Vervolgens werden de bussen gepresenteerd waarop met bestickering de buurtpreventie is aangegeven. Afspraak is dat de pilot na een paar maanden geëvalueerd zal worden.

Vragen?

Bel of e-mail Businesspost

0165-822740

info@businesspostwestbrabant.nl