Referenties

De zorgaanbieder ontzorgd, door Businesspost West-Brabant!

"Het is bovendien prettig dat we een paar vaste aanspreekpunten hebben, die ook echt bereikbaar zijn"

De fusie tussen het Roosendaalse Franciscus Ziekenhuis en het Bergse Lievensberg heeft vanzelfsprekend heel wat voeten in de aarde, ook organisatorisch. Mark Sijstermans is hoofd van de afdeling Logistiek in het Franciscus en op interim basis ook in Bergen op Zoom. Zijn afdeling heeft de samenvoeging al behoorlijk voor elkaar en mede daarom is WVS-groep voortaan ook in Ziekenhuis Lievensberg betrokken bij de postzaken.

Ziekenhuizen zijn organisaties waar verhoudingsgewijs nog veel papieren post wordt ontvangen en verstuurd. Aangezien het vaak om medische informatie gaat is het van groot belang dat het snel en betrouwbaar gebeurt. Er wordt echter ook naar de kostenkant gekeken, vertelt Mark; “We zijn in Roosendaal sinds februari 2013 overgestapt naar Businesspost West-Brabant van WVS-groep en dat is erg goed bevallen. Niet alleen gebeurt het inderdaad sneller en beter, het betekende ook nog eens een kostenbesparing van maar liefst 25 procent. Dat is nogal wat, gezien de grote hoeveelheden post waar het hier om gaat. Ik ben dus blij dat we dat nu tevens in Bergen op Zoom gaan doen. Het scheelt behoorlijk op de begroting.”

Strenge normen
Agmaja Kolman is accountmanager voor Businesspost West-Brabant en een van de twee vaste contactpersonen voor deze ziekenhuizen. Ze vertelt: “We verzorgen het halen en brengen van de post met twee routes per dag, maar ook het frankeren, het voorsorteren en we vervoeren de bloedstalen naar Oudenbosch. Dat is bij een behoorlijke verantwoordelijkheid. Het gaat bijvoorbeeld om trombosekalenders en die moeten écht de volgende dag bij de betreffende patiënten liggen. Alle post doen we zo veel mogelijk in eigen beheer maar we hebben ook samenwerkingsverbanden met externe partijen. Die moeten wel aan strenge maatstaven voldoen en we monitoren dit ook continu. Wat we écht niet zelf kunnen verzorgen gaat alsnog via PostNL. Daar hebben onze opdrachtgevers geen omkijken meer naar, dat verzorgen wij natuurlijk. Op die basis zijn voor zowel het Franciscus als Lievensberg zes mensen via WVS-groep aan het werk, twaalf in totaal dus.”

Altijd bereikbaar en op tijd
Afdelingshoofd Mark Sijstermans is erg te spreken over de samenwerking. Hij legt uit: “Natuurlijk is die besparing een hele prettige maar we zijn vooral geholpen met de accurate werkwijze van Businesspost West-Brabant. Je kunt je als medisch instituut geen missers veroorloven. Er is best een complexe communicatiestructuur, intern en extern, dus een deel van het sorteren blijft natuurlijk onze eigen verantwoording. Het geeft wel veel rust dat de rest van de postzaken nu zo goed is georganiseerd. Het is bovendien prettig dat we een paar vaste aanspreekpunten hebben, die ook echt bereikbaar zijn. Dat hebben we helaas anders meegemaakt, bij een grote landelijke dienstverlener. De post arriveert nu ook ruim op tijd. Hiervoor werd die vaak pas half in de middag afgegeven en dat is voor een organisatie als de onze natuurlijk veel te laat. Onze raad van bestuur juicht de gemaakte keuze eveneens toe in het kader van de maatschappelijke verantwoording, die we als zorgaanbieder actief willen vormgeven.”
Vanaf 1 mei 2014 pakt Business Post in Bergen op Zoom het deel op dat niet per se valt onder de afspraken die Lievensberg nog had met die landelijke aanbieder. Vanaf 2015 komt daar de rest bij. Het valt dan onder het raamcontract dat er al lag, waaraan natuurlijk een SLA is gekoppeld. Mark is blij met die ontwikkeling, laat hij weten: “We hebben een maatschappelijke verantwoording, alleen al omdat we met gemeenschapsgeld bezig zijn. Daarnaast zijn er medische redenen en contractuele verplichtingen die accurate postbezorging heel belangrijk maken. Met Businesspost West-Brabant is het perfect geregeld. Ik zou het iedere organisatie aanraden.”

Zakelijke vraag?

Bel of mail Businesspost!

0165-822740

Klik hier om ons te mailen!